Skip to main content

Posts

Showing posts from 2010

Star House | AGi Architects | Architecture

Photographer Nelson Garrido
House designed by
AGi Architects | Bnaider, Kuwait.

Called Star House, the side of the house facing the beach has
floor to ceiling windows, affording panoramic views of the sea.

The design was initially for three detached houses, but the
client decided on a single residence with two bungalows and a
boathouse.

Photographs are courtesy of
Nelson Garrido.


The following information is from the architects:
Project Description
Nestled into the landscape, this beach house blends with the
natural topography of the coastline of Kuwait. It slowly unfolds
itself to the visitor, as it is approached from the desert.

Upon entry, one gets glimpses of the sea whilst going down to
the public space of the chalet. On this lower level, the house
extends into the landscape and the sea, accentuated by an
infinity pool in the garden.

The private side of the house, located at the entry level, is
concealed from the visitors by a bamboo wall. Bedrooms and
private living spa…

Livraria da Vila | Isay Weinfeld | Architecture

Livraria da Vila (Cidade Jardim) Isay Weinfeld, São Paulo, Brazil
This Livraria da Vila store is located in Cidade Jardim Mall, in São Paulo, Brazil.

We believe that in a commercial venue, a project must always be developed so to enhance the product, its in-store merchandising, and its sales. There are, undoubtedly, innumerable ways to achieve this goal, and it is probably the nature of each approach what distinguishes each project.
We, in particular, strive for solutions that will allow customers to experience the product as comfortably as possible.

The Long Barn Studio | Nicolas Tye | Architecture

Bedfordshire office Nicolas Tye Architects set about building this new studio for themselves when the
company outgrew a space in the director’s home. Called The Long Barn Studio, the building takes the form of a glass box with larch-clad ends. The south facade features a series of ‘pods’, also clad in larch, that contain a library, reprographics area, toilets and meeting room.

Frame House | H3AR | Architecture

Hugon Kowalski of H3AR has designed the Frame House located in Lukecin, Poland. The house has been developed from a rectangular box, walls and roof planes are met in angle, it is clean but dynamic.

Enclosed Open House | Wallflower | Architecture

Singapore based architect, Wallflower Architecture has created innovative architectural spaces amidst urban density for a homeowner in Singapore East Coast area.



The owners wanted a spacious, contemporary house that would be as open as possible but without compromising security and privacy at the same time. Surrounded by neighbours on four sides, the solution was a fully fenced compound with a spatial programme that internalised spaces such as pools and gardens, which are normally regarded as external to the envelope of the house.




By zoning spaces such as the bedrooms and servants’ quarters on alternative levels, i.e. 2nd storey and basement levels, the ground plane was freed from walls that would have been required if public and private programmes were interlaced on the same plane. The see-through volumes allow a continuous, uninterrupted 40-metres view, from the entrance foyer and pool, through the formal living area to the internal garden courtyard and formal dining area in the secon…

House 14 | Dane Richardson | Architecture

Australian architect Dane Richardson designed this house in Eagle Bay, Western Australia.

The large open planning of the main living room form the central core of the building; the space was divided into areas with clear functions. The volume of this space was divided by a large fire place and level changes. This achieved a connection with others in the space but enabled the different activities to seem slightly separate which has proved very beneficial when the house is at capacity.
The north facing terrace with its built in “fire box” is the focus of all outside entertaining. The open “fire box” provides a fantastic place to sit and star gaze in the evening.The planning divides the building into three wings. Children’s bedrooms, guest room, bathroom and games/tv room to the western side. The master bedroom and study to the eastern side and the main living volume & court yard central to these wings.
Cantilevers and exposed structural elements feature and further add to the strong li…