Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2011

Nomiya temporary restaurant | Pascal Grasso Last Architecture

Parisian architect Pascal Grasso
has installed a temporary, transportable restaurant on the roof of

Le Palais de Tokyo museum in Paris.

The structure features a dining room for twelve people with a panoramic
view over the Seine and the Eiffel tower.

The restaurant comprises a glass cabin and a perforated metal screen
covering the central cooking area.

Coloured LED lighting is placed between the metal skin and the glass
core.

White Corian furniture populates the dining room.

The 18 metre-long structure was part constructed in the Cherbourg
boatyard in northern France and transported to Paris in two parts, where it
was assembled on the roof of Le Palais de Tokyo.

The restaurant takes its name, Nomiya, from a very small restaurant in
Japan.

Photos are by Nicolas
Dorval-Bory
.

Photos are by Nicolas
Dorval-Bory
. Here’s more from Pascal Grasso:

Nomiya : Temporary restaurant on the roof of the « Palais de Tokyo »
museum

The art center « Le Palais de Tokyo » asked us to imagine a t…

Jhouse | BBLab Arquitectos | Last Architecture

The façade of this house in Valencia by Spanish architects

BBLab Arquitectos is punctured with a pattern of circular holes.

The garden-facing elevations of Jhouse are glazed from floor to ceiling
on the ground floor.

An internal iron staircase connecting the ground and first
floors appears solid in profile but has no risers, so it appears lighter
when viewed straight-on.

More stories
about houses on Dezeen »


More projects in
Spain on Dezeen »


Photography is by Ricardo Espinoza.
The following is from the architects:
J HOUSE, a “wrapping” for everyday life.
How to combine an adequate privacy together with a straight relationship
with the outdoor space in a small urban plot? How to enhance the spatial
experience in a reduced residential program?

The building section articulates the public and private areas of the
house. On the one hand, the sunny, open and transparent ground floor
dissolves into the garden, whereas on the other hand a secretive, cagey and
bright first floor intro…

Placebo Pharmacy | KLab Architecture | Last Architecture

Greek studio KLab Architecture created
this pharmacy in Athens by wrapping a round facade punctured by Braille
lettering over the existing octagonal building, with plants occupying the
space in between.

The two levels of the Placebo Pharmacy are linked by a long ramp that
curls round one side of the circular plan.

A shop and dispensing chemist are housed on the ground floor with offices
and a surgery for visiting practitioners above.

Bespoke display cabinets in the shop downstairs radiate outwards from a
central cash desk.

More about KLab Architecture on
Dezeen »


Photographs are by P. Kokkinias.

The information below is from the designers:
The design process for this large (600m2) super-local pharmacy forced us
to shift our viewpoint and come up with a virtual building—a placebo
pharmacy. The octagonal shape of the existing structure was re-formed into a
cylinder in order to create a spiral which seeks to converse with the rapid
motion on Vouliagmenis Avenue, the urban arte…